Lean & Green Star voor duurzame logistiek

Van Kessel Olie heeft op 12 november 2013 de Lean & Green Star in ontvangst mogen nemen. De Lean & Green Star is een erkenning voor bedrijven die de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten in 5 jaar met minimaal 20% reduceren. Met deze Lean & Green Star wil Van Kessel Olie laten zien dat een olieleverancier ook duurzaam en maatschappelijk verantwoord kan en wil werken.

Concreet heeft Van Kessel Olie in een periode van 4 jaar haar CO2-uitstoot tijdens brandstofleveranties met 20,3% kunnen verminderen. Hiervoor werden o.a. volgende maatregelen ingezet:

  • Rijtrainingen voor chauffeurs en rijstijlanalyse met behulp van boordcomputers
  • Het reduceren van lege kilometers en het verhogen van de gemiddelde stortingsgrootte
  • Het gebruik van TRAXX diesel, een verbeterde dieselkwaliteit met een zuinigere en schonere verbranding
  • Het gebruik van volsynthetische Castrol motorolie die de wrijving in de motor verminderd
  • Het verkleinen van de rolweerstand door asuitlijning en stelselmatige controle van bandenspanning

Wat is Lean & Green?
Lean & Green is het toonaangevende duurzaamheidsconcept in de logistieke sector in Nederland waarbij bedrijven zich inzetten om hun CO2-uitstoot te verminderen. Bedrijven die in 5 jaar de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten met minimaal 20% reduceren, worden beloond met de Lean & Green Star. Momenteel hebben 77 bedrijven in Nederland reeds een Lean & Green Star behaald.

Van Kessel Olie B.V. is een onafhankelijke brandstoffenleverancier actief in Zuid-Nederland. De leveranties van brandstoffen vinden plaats met een eigen wagenpark van 9 tankwagens. Met deze Lean & Green Star wil Van Kessel Olie graag laten zien dat een olieleverancier ook duurzaam en maatschappelijk verantwoord kan en wil werken.

Meer informatie over het Lean & Green programma vindt u hier.
Van Kessel Olie